nieuws

Discosluiting na kotsende toeristen

Horeca

Griekenland overweegt strenger op te treden tegen Britse vakantiegangers die zich misdragen. Politici pleiten voor celstraffen tot drie jaar voor uiterst onfatsoenlijk gedrag. De Griekse minister van Toerisme houdt maandag spoedberaad op het eiland Zakynthos, waar de situatie uit de hand dreigt te lopen.

De bewindsman reageerde op publicaties in de Britse en Griekse media over jonge dronken Britse toeristen die in bars en andere openbare plaatsen seks hebben. De autoriteiten zagen zich al gedwongen enkele disco’s te sluiten na problemen met kotsende en vechtende jongeren op straat. Een strand waar schildpadden zich ’s nachts voortplanten, blijkt sinds twee jaar ook uiterst geliefd bij Britse stelletjes.

De afgevaardigde van het eiland in het Griekse parlement, Dimitrios Varvarigos, wil dat justitie gaat optreden. Vakantiegangers die al weer thuis zijn, zouden terug naar Griekenland moeten worden gestuurd voor een proces. Jonge Britten genoten al een slechte reputatie op de Griekse eilanden Kreta en Rhodos, meldde de Britse omroep BBC vrijdag.

Reageer op dit artikel