nieuws

Dordrecht goedkoopste bierstad van ons land

Horeca

Horecabedrijven in Dordrecht tappen het goedkoopste biertje in ons land. Een fluitje kost er op een terras gemiddeld 1,55 euro. Dit blijkt uit onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Het bureau onderzocht de terrasprijzen van de 21 grootste steden van ons land.

Tweede op de ‘bierprijsranglijst’ staat Eindhoven. Daar kost een biertje op een terras 1,66 euro, gevolgd door Enschede met € 1,68. Het duurst is Amsterdam. Op het Leidscheplein en Rembrandtplein kost een glas bier gemiddeld 2,15 euro. In Rotterdam moet een terrasbezoeker 2,08 euro betalen.

Het onderzoeksbureau onderzocht ook de prijs van een glas rosé. In Eindhoven kost een glas 2,24 euro, in Zoetermeer 2,29 euro. De duurste roséstad van ons land is Haarlem (2,95 euro), gevolgd door Den Bosch en Maastricht (beiden 2,89 euro). Een glas frisdrank is in Dordrecht met 1,60 euro het goedkoopst, in Amsterdam (2,21 euro) het duurst.

Reageer op dit artikel