nieuws

Felle jacht op tasjesdieven in kroegen

Horeca

Horecazaken in Amsterdam vormen het nieuwe terrein voor de politie om zakkenrollers te grazen te nemen. De politie wil met zogenoemde loktassen op slecht verlichte plaatsen in honderden kroegen zakkenrollers oppakken.

Horecagelegenheden zijn vanwege de vaak donkere etablissementen een eenvoudig terrein voor zakken- en tassenrollers. De loktassen van de politie moet hierin verandering brengen. De politie hoopt dat de tassen meer ‘heterdaadjes’ oplevert.

De politie wil niet zeggen hoe de tassen eruit zien. Wel is bekend dat ze in de gaten worden gehouden en mogelijk worden voorzien van kleine camera’s. Inmiddels zijn er gesprekken gevoerd met het openbaar ministerie om de inzet van de loktassen juridisch dicht te spijkeren, zo meldt De Telegraaf.

Inmiddels hebben 500 horecazaken in Amsterdam posters, tafelkaartjes en bierviltjes ontvangen met daarop de tekst ‘waar is uw tas’. Dit om de kroeggasten bewuster te maken van mogelijk aanwezige dieven. De verwachtingen met de loktassen zijn hoog gespannen, nu blijkt dat de politie erg succesvol is met andere lokproducten zoals auto’s.

Reageer op dit artikel