nieuws

Gesprekken cateringconflict Heathrow mislukt

Horeca

Gesprekken tussen een werkgever en de vakbond van werknemers van een cateringbedrijf op de Britse luchthaven Heathrow zijn dinsdag mislukt. Het conflict tussen de firma Gate Gourmet en de Algemene en Transportarbeidersbond (TGWU) lijkt met de mislukkig woensdag weer verscherpt.

Afgelopen week leidde een wilde staking van werknemers van Gate Gourmet en solidariteit betuigende werknemers van British Airways tot een complete verlamming van de vluchten van Gate Gourmet-klant British Airways.

De staking volgde op het ontslag van 670 werknemers afgelopen woensdag. De gesprekken eindigden in een slechte atmosfeer. Een afgevaardigde van de TGWU noemde zijn gesprekspartners ‘bandieten werkgevers’ en Gate Gourmet-directeur Born was verbijsterd over de houding van de bond.

Reageer op dit artikel