nieuws

heineken dance parade met festivalachtige allure

Horeca

De FFWD Heineken Dance Parade krijgt dit jaar een festivalachtige allure. Op het terrein waar zaterdag het eindfeest is, staan dit jaar twee grote tenten, waarvan er een plaats biedt aan 10.000 feestvierders. Dat zegt de organisatie van het muziekevenement, dat dit jaar voor de negende keer in Rotterdam plaatsvindt.

Eerst trekt ,,de langste houseparade van Europa” door de stad. De stoet van veertig vrachtwagens met danseressen en DJ’s, onder wie Ferry Corsten en Michel de Hey, rijdt zaterdagmiddag vanuit het stadscentrum over de Erasmusbrug naar de wijk Katendrecht. Daar moet dan het feest in de tenten losbarsten. Afhankelijk van het weer verwacht de organisatie ongeveer 350.000 toeschouwers.

House-DJ’s uit binnen- en buitenland zullen vanaf 16.00 uur op het terrein in Katendrecht hun muziek laten horen. Ook zijn er VJ’s aanwezig, die driedimensionale beelden projecteren op de wand van een van de tenten. De computerbeelden zijn te zien met speciale 3D-brilletjes, die de organisatie gratis uitdeelt. De bekende Engelse DJ-formatie Audio Bullys Live, bekend van hun hit Shot you Down, sluit het evenement af. Het einde is om 23.00 uur.

Vandaag kunnen de houseliefhebbers al warm lopen op het Strand aan de Maas. Daar zorgen enkele bekende DJ’s vrijdag al voor een feestje. Onder hen Billy the Klit en Perseau. Ook op zaterdag staan DJ’s op het Maasstrand te draaien, tot 02.00 uur ’s nachts.

Ook op diverse andere plaatsen in Rotterdam zijn zaterdagavond house- en dancefeesten. De Nederlandse Spoorwegen raden bezoekers van de danceparade aan te reizen naar Rotterdam Centraal. De spoorwegmaatschappij zet zaterdag extra lange treinen van en naar dit station in.

Reageer op dit artikel