nieuws

Koelkast met ingebouwde biertap in aantocht

Horeca

De horeca lijkt er weer een concurrent bij te krijgen. De Nederlandse koelkastenfabrikant Edy komt met een model koelkast met een ingebouwde biertap. Hierop kunnen consumenten de traditionele vijflitervaatjes van de grote brouwerijen aansluiten. De koelkast wordt in de markt gezet als een concurrent voor de tapsystemen van Heineken en Interbrew.

Dat meldt dagblad De Gelderlander vanmorgen. De nieuwe koelkast wordt onder de naam Homepub in de markt gezet. Om de tap in de koelkast te kunnen gebruiken moet wel een aparte koolzuurpatroon worden gekocht, deze is volgens de fabrikant vervolgens goed voor het tappen van honderdvijftig liter bier. De vaatjes van de Beertender van Heineken kunnen niet worden aangesloten op het nieuwe systeem.

Edy is een merk van de Handelsmaatschappij Frenko uit Almere. Het bedrijf verkoopt via een landelijk netwerk van speciaalzaken onder meer ook wasmachines, fornuizen en andere keukenapparatuur. De apparatuur is ook via de online shop van Neckerman te koop. Wanneer de Homepub op de markt komt en wat het apparaat gaat kosten is nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel