nieuws

Meer horecasfeer in crematoria

Horeca

Horecazaken krijgen er weer een concurrent bij. Marktleider Dela meldt dat crematoria in ons land ingrijpend worden verbouwd. De nieuwe crematoria worden biertjes getapt, blokjes kaas geserveerd en personeel loopt in horecakleding.

Uitvaartorganisatie Dela gooit alle hardhouten stoelen en banken eruit en kiest voor moderne meubels in zachte kleuren. Daarnaast komt er kunst aan de muren en wordt het geluid van een crematorium aangepast. Dela wil een menselijk concept in een warme sfeer neerzetten. Dat meldt een woordvoerder van Dela in De Telegraaf.

‘We moeten de hospitality accentueren. Nu is het vaak nog koffie met cake. Maar binnenkort zullen we overal een biertje tappen en een kaasje serveren. Mensen ontmoeten elkaar vaak na lange tijd weer. Daar moeten we op inspelen’, aldus Van der Loop van Dela in De Telegraaf.

Afgelopen weekend werd het eerste crematorium nieuwe stijl in gebruik genomen in het Brabantse Heeze. In de nieuwe zaak kunnen nabestaanden kiezen uit drie nieuwe en van elkaar verschillende koffieruimtes. Dela huurde voor de ombouw zelfs de kunstenares Margriet Smulders in om het interieur een modernere uitstraling te geven.

Reageer op dit artikel