nieuws

Notoire drugskroeg wil weer open

Horeca

Het omstreden café Amersfoort aan Zee in Amersfoort heeft een vergunning aangevraagd om weer open te gaan. De kroeg werd al enkele malen op last van de burgemeester gesloten vanwege de vondst van harddrugs.

Eigenaar Tarhan heeft bij de gemeente de benodigde horeca- en exploitatievergunning aangevraagd. Het stadhuis laat weten de vergunningaanvraag van Tarhan in onderzoek te hebben. Het gemeentebestuur wil eerst uitvinden of Tarhan de zaak deze keer op orde heeft.

Amersfoort aan Zee werd vorig jaar twee maal gesloten door burgemeester Van Vliet. Dit omdat er zich activiteiten zouden hebben afgespeeld die het daglicht niet konden verdragen. Omwonenden beweerden dat er drugs werd gedeald en hoeren zouden werken. Bij een inval vorig jaar juni vond de politie harddrugs en gestolen goederen. Het café werd toen voor een jaar gesloten. Eerder gebeurde dit ook al in 2000, toen het bedrijf nog ’t Kikkertje heette.

Voor het bezit van de harddrugs die vorig jaar door de politie werd gevonden, draaide uiteindelijk alleen de tweelingbroer van de café-eigenaar Tarhan de cel in. De kroegbaas zelf werd vrijgesproken van betrokkenheid bij de handel in drugs. Tarhan stelde dan ook dat sluiting onredelijk was. Hij stapte tot twee keer toe tevergeefs naar de rechter.

Reageer op dit artikel