nieuws

Prostituee-café’ trekt slechts 200.000 kijkers

Horeca

Nog geen 210.000 mensen hebben maandagavond de eerste aflevering van Vijf Sterren op Talpa gezien. Dat is beduidend minder dan programma’s die op hetzelfde tijdstip op andere zenders werden uitgezonden. In Vijf Sterren proberen vijf vrouwen de prostitutie vaarwel te zeggen door een eigen eetcafé te beginnen.

De eerste aflevering van Vijf Sterren stond in het teken van kennismaking tussen de vijf vrouwen en het zoeken naar een investeerder. Zo spraken de dames onder meer met bierbrouwer Grolsch om geld los te peuteren voor het nieuwe eetcafé. De aflevering stond verder bol van verbaal geraas tussen de dames en een bezoek aan het Amsterdamse restaurant De Kas. Hier werden ze door tv-kok Angelique Schmeinck geïnformeerd over kruiden, bordpresentaties en gerechten.

Vijf Sterren maakt deel uit van een wedstrijd tussen verschillende tv-concepten. Deze week zendt Talpa van ieder concept de eerste aflevering uit. Daarna wordt besloten van welke serie alle dertien afleveringen worden uitgezonden. De kans is dus aanwezig dat het slecht bij één uitzending van Vijf Sterren blijft.

Nederland 1 zond rond negen uur het programma Memories Tour D’Amour uit. Dat programma was goed voor maar liefst 1.247.000 kijkers. Sterrenslag op Nederland 2 trok 750.000 kijkers en Aanhouder Wint op RTL4 577.000 kijkers. Naar Extreme Makeover op RTL5 keken 537.000 mensen en bij Meer Typisch Tachtig van RTL7 zaten 277.000 mensen aan de buis gekluisterd. SBS6 behaalde met Spy Game 974.000 kijkers en Net5 met Chamber 441.000 kijkers.

Reageer op dit artikel