nieuws

Ruim 2,5 kilo drugs ingeleverd bij dance-event

Horeca

Bezoekers van het dance-event Dominator in Enschede hebben zaterdag tijdens controles vrijwillig 2,5 kilo drugs ingeleverd. De politie controleerde onder meer met drugshonden zeer streng op het bezit van verdovende middelen. In totaal werden 48 personen aangehouden die toch drugs bij zich hadden.

Het muziekevenement in het recreatiepark Het Rutbeek trok 11.000 bezoekers. De dag verliep in een gemoedelijke sfeer, meldde de politie zondag. Er waren verder slechts enkele kleine incidenten.

Bij de politie kwamen wel ruim 200 telefoontjes binnen over geluidsoverlast. De afdeling milieu van de gemeente Enschede verrichtte gedurende het feest meerdere metingen, maar daaruit bleek dat de normen niet werden overschreden.

De Twentse politie had 120 agenten paraat en kreeg steun van diverse andere korpsen zoals het KLPD, de douane, de marechaussee en Duitse collega’s.

Reageer op dit artikel