nieuws

VNO-NCW wil minikredieten voor allochtone horeca

Horeca

VNO-NCW wil overleg met de grote banken en het ministerie van Economische Zaken om kleine, allochtone ondernemers gemakkelijker geld te laten lenen. Volgens de ondernemersorganisatie komen die, waaronder horecazaken, moeilijk aan geld. Daardoor zouden ze sneller over de kop gaan.

’Als Economische Zaken bijvoorbeeld garanties afgeeft, kunnen allochtone ondernemers gemakkelijker aan minikredieten komen’, zei voorzitter Wientjes van VNO-NCW. ‘Daar moet we Economische Zaken en de grote banken voor interesseren’.

Allochtonen in Nederland beginnen relatief vaak een bedrijf. Het aantal bedrijven dat binnen drie jaar de deur moet sluiten, ligt echter ongeveer drie keer zo hoog als bij autochtonen. Gebrek aan financiering is een van de oorzaken. ‘Nederland heeft ondernemers nodig en daarom heeft het allochtone ondernemers nodig. Bovendien is er geen betere manier van integreren dan ondernemen’, stelt Wientjes.

De voorzitter van VNO-NCW nodigt de andere ondernemersorganisatie, MKB-Nederland, uit om samen de begeleiding van en voorlichting aan kleine, allochtone ondernemers te verbeteren.

Reageer op dit artikel