nieuws

Weer feesten voor Peppermill na uitspraak rechter

Horeca

De bekende Limburgse discotheek Peppermill in Heerlen mag weer rave- en hardcoreparty’s houden. Dat heeft de bestuursrechter in Maastricht bepaald. Het bedrijf kreeg een verbod op het houden van party’s nadat een bezoeker in 2003 overleed na drugsgebruik in de disco.

Twee jaar geleden overleed een vijftienjarige bezoeker uit Duitsland in de discotheek als gevolg van een overdosis xtc. De gemeente Heerlen gaf daarop het bekende horecabedrijf een verbod op het houden van rave- en hardcoreparty’s, met als argument dat het drugsgebruik op dergelijke feesten aanzienlijk hoger is.

Peppermill stapte daarop naar de bestuursrechter, gesteund door een onderzoek van het Trimbosinstituut. Het instituut stelde dat tijdens alle horeca-evenementen drugsgebruik aan de orde kan zijn en dat er bij rave- en hardcoreparty’s geen verhoogd risico is.

De net aangesteld burgemeester T. Gessel liet weten, tegen het besluit van interim H. Lurvink in, akkoord te kunnen gaan met kleinschalige party’s met een maximum aantal van tweeduizend bezoekers. Daarnaast mocht Peppermill geen reclame maken en mocht ook het geen bekende deejay inhuren, zo eiste Gessel aanvullend. De discotheek kon hiermee niet leven.

De bestuursrechter heeft nu bepaald dat de gemeente zich niet mag bemoeien welk genre muziek de discotheek draait. ‘De uitspraak had niet op een mooiere dag kunnen komen. Juist op de dag dat we ons 25-jarig bestaansfeest vieren’, aldus een jubelende Sven Otten van Peppermill in De Limburger.

Otten denkt er over om via de rechter een schadevergoeding in te dienen bij de gemeente Heerlen. Otten: ‘We hebben 24 hardcoreparty’s en twee mega-raves moeten missen. Als we het hebben over misgelopen inkomsten, denk ik dat we het toch hebben over een miljoen euro.’

Reageer op dit artikel