nieuws

Accor boekt flink meer winst

Horeca

Het Franse hotelconcern Accor heeft in het eerste halfjaar een nettowinst geboekt van 156 miljoen euro. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook maakte Accor bekend dat topman Jean-Marc Espalioux vertrekt.

De stijging van de winst is te danken aan een eenmalige bate van 109 miljoen euro. Accor verkocht een reeks hotelgebouwen, die het concern wel blijft huren.

Bij de presentatie van de cijfers woensdag maakte Accor tevens bekend dat bestuursvoorzitter Jean-Marc Espalioux na het uitdienen van zijn contract in januari zal vertrekken. Hij trad in 1997 aan en wist het concern door een moeilijke periode te loodsen die na de aanslagen van 11 september 2001 begon. Toch zijn veel aandeelhouders niet tevreden over hem.

De winst voor belasting steeg van 188 miljoen naar 230 miljoen euro. Dat komt neer op een stijging van 23 procent, wat overeenkomt met de verwachtingen. Over het hele jaar zal de winst voor belasting met 15 tot 20 procent omhoog gaan, aldus Accor.

Reageer op dit artikel