nieuws

Amsterdam blijft preventief fouilleren in centrum

Horeca

Bezoekers van horecazaken in het centrum van Amsterdam moeten er rekening mee houden dat ze gefouilleerd kunnen worden. De gemeente blijft namelijk preventief fouilleren in het centrum van de stad. Kritiek van het gerechtshof in Amsterdam op het beleid van burgemeester Cohen brengt hier voorlopig geen verandering in.

‘We moeten de gevolgen van de uitspraak van het hof nog bestuderen en uitzoeken of we in beroep kunnen gaan. Zo niet, dan werken we aan een betere motivering’, reageerde vrijdag een woordvoerster van burgemeester Cohen.

Volgens het hof heeft Cohen veel te weinig argumenten om het centrum aan te wijzen als risicogebied. Het hof stelt dat in een vrijspraak van een 56-jarige Amsterdammer die zich 1,5 jaar geleden weigerde te laten fouilleren op het Waterlooplein. Ieder jaar wordt in Amsterdam opnieuw beoordeeld of de twee plekken waar preventief gefouilleerd mag worden, stadsdeel Centrum en Zuidoost, nog steeds risicogebied zijn.

Reageer op dit artikel