nieuws

Bajes sluit berucht ‘feestcafé

Horeca

De directie van gevangenis Esserheem in Veenhuizen heeft het beruchte feestcafé binnen de eigen muren met onmiddellijke ingang gesloten. De maatregel volgt na publicatie in De Telegraaf van foto’s met feestende gedetineerden, die onder het genot van een alcoholvrij pilsje een kaartje legden.

De foto’s waren naar buiten gesmokkeld en zorgden voor veel verontwaardiging in de Nederlandse media. Het clichébeeld dat Nederlandse gevangenissen meer weg hebben van hotels dan van een strafinrichting. Dit beeld werd nog versterkt door verhalen over het assortiment van de gevangeniswinkel, waar onder meer kant-en-klare sushi te koop is.
Volgens De Telegraaf zijn ook de cafés in de gevangenissen in Groningen, Ter Apel, Veenhuizen en Hoogeveen inmiddels gesloten. Het café in Esserheem droeg de naam Club 91. De krant beschreef onder meer hoe tweevoudig moordenaar Martin K. regelmatig feestjes vierde in de gevangeniskroeg.

Reageer op dit artikel