nieuws

Gedetineerden feesten in gevangeniskroeg

Horeca

De zwaarbewaakte strafinrichting Esserheem in Veenhuizen heeft een eigen grand café. In Club 91 kunnen gedetineerden een pilsje drinken, biljarten en feest vieren. Ook komt iedere donderdag een uitgebreide viskar voorgereden.

Dat meldt De Telegraaf. De krant kreeg foto’s toegespeeld die uit de strafinrichting waren gesmokkeld. Daarop is te zien hoe de moordenaars, bankovervallers en drugsbaronnen zich prima vermaken in hun eigen kroeg.

‘In ons eigen café Club 91 vieren we ieder weekend feest. Onder het genot van een heerlijke snack, een ijsje of een maltbiertje leggen we een kaartje, spelen we biljard of luisteren we gezellig naar muziek’, aldus één van de gedetineerden in De Telegraaf.

‘Het eten is perfect. Alles is vers. Op donderdag komt er zelfs een viskar langs met heerlijk zeebanket. In de gevangeniswinkel is alles te koop; zelf sushi en saké’, vult een andere gedetineerde aan.

Reageer op dit artikel