nieuws

Hans Klok moet Chinese toerist naar Nederland toveren

Horeca

In de internationale strijd om de Chinese toerist zet het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) komend jaar illusionist Hans Klok in. Woensdag maakten de organisatie en de goochelaar hun samenwerking bekend tijdens een presentatie in het Mercure hotel in Amsterdam.

Het NBTC ziet een grote groeimarkt in het toerisme vanuit China naar Nederland. In 2003 bezochten 60.000 Chinese vakantiegangers ons land. In 2007 moeten dat er 250.000 tot 300.000 zijn. Om dat te bereiken, voert het NBTC campagne in China, met Hans Klok als blikvanger.

,,In m’n nieuwe show is een filmpje te zien dat we hebben opgenomen op een van de windmolens op de Zaanse Schans”, zegt Klok. ,,En ik laat het melkmeisje van Vermeer uit het schilderij tevoorschijn komen”.
Het is niet de eerste keer dat Klok naar China gaat. Een jaar geleden was hij er ook al, voor een negen weken durende tournee. ,,Het is een bijzonder land, waar ik graag weer heen ga. In Shanghai speelde ik voor achtduizend mensen, zeven avonden achter elkaar. Die stad is geweldig, maar ga je echt het land in, dan is het de derde wereld, met veel armoede”.

Het NBTC ziet vooral de toeristische potentie van de regio. ,,Op een totaal van 3,6 miljard mensen heb je in het verre Oosten een toplaag van 300 miljoen die dezelfde bestedingskracht heeft als Europeanen en Noord-Amerikanen”, stelt algemeen directeur H. van Driem van de organisatie. ,,We willen die mensen graag naar Nederland halen. Daarom zetten we Hans Klok in.”

Reageer op dit artikel