nieuws

Horecafilm binnen twee weken goud

Horeca

De horecafilm Het Schnitzelparadijs heeft sinds de première op 8 september al 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film kennen de komedie daarom de Gouden Film toe, zo meldde de festivalorganisatie maandag.

‘Ik geloofde natuurlijk wel in Het Schnitzelparadijs, maar dit overtreft mijn stoutste dromen’, aldus regisseur Koolhoven. De film, gebaseerd op de gelijknamige roman van Khalid Boudou, vertelt het verhaal van Nordip. Deze jonge Marokkaan wil niet aan de hoge verwachtingen van zijn vader voldoen en neemt een baantje als afwasser in wegrestaurant De Blauwe Gier.

Daar krijgt hij niet alleen te maken met het multiculturele personeel, onder wie Amimoen en Goran, maar ook met de mooie serveerster Agnes (Bracha van Doesburgh). Het Schnitzelparadijs is te zien in 57 bioscopen.

Reageer op dit artikel