nieuws

Hotelier verraadt wadlopende prinsen

Horeca

Hotelier Robert Jongbloed van hotel Het Klooster in Pieterburen heeft de woede op de hals gehaald door uit de school te klappen over een koninklijk bezoek in het Groningse dorp. De koninklijke familie startte er om te gaan wadlopen.

Vorig weekend bezocht een groot deel van de koninklijke familie het dorp om te gaan wadlopen naar Engelsmanplaat. Jongbloed meldde dit aan een regionale krant. De hotelier heeft volgens eigen zeggen eerst contact gehad met het hof en de gemeente, voordat hij uit de school klapte.

Wadloopgids Rienk Dijkstra is woedend over het uit de school klappen van de horecaondernemer. ‘Als wij hiermee hadden willen scoren, dan hadden wij zelf een foto gemaakt van de tocht en zondag na afloop het ANP gebeld. De afspraak was dat wij de privacy van de koninklijke familie moesten respecteren en dat doe je dan natuurlijk’, aldus Dijkstra in het Dagblad van het Noorden.

Reageer op dit artikel