nieuws

ING wist toch van Endstra bij Kurhaus-deal

Horeca

Bankverzekeraar ING Real Estate blijft volhouden dat het niet heeft geweten dat Willem Endstra achter de koop van het luxe Kurhaus in Scheveningen zat. Volgens De Financiële Telegraaf is ING weldegelijk op de hoogte geweest van de identiteit van de ‘geheimzinnige koper’.

De ochtendkrant zegt zich te baseren op bronnen bij het bankconcern. Rondom de Kurhaus-deal gaan al geruime tijd geruchten. Op 12 februari 2004 verkocht ING het pand van het luxe vijfsterrenhotel aan de vennootschap Wefora. Nog voor de deal van 46 miljoen euro, zou ING zelf een onderzoek zijn gestart naar de koper. Aanleiding waren geruchten dat Willem Endstra tot de kopersgroep zou behoren.

Na de verkoop meldden diverse media dat Wefora wel degelijk een relatie zou hebben met Endstra, die enkele maanden na de deal werd vermoord, en dat ING hiervan op de hoogte was. Saillant detail is dat de gemeente Den Haag en het rijk het Kurhaus voor ruim 37 miljoen lieten verbouwen en dat in verband met de subsidie ING toestemming van Den Haag nodig had om tot verkoop over te gaan. Den Haag verschafte deze toestemming, zonder antwoord te krijgen op de vraag wie er achter het Zwitserse Wefora zat.

Reageer op dit artikel