nieuws

McDonald’s schiet orkaanslachtoffers te hulp

Horeca

De nasleep van de orkaan Katrina heeft ook bij het Amerikaanse bedrijfsleven een gevoelige snaar geraakt. Donderdag kwamen bedrijven op eigen initiatief in actie om slachtoffers hulp te bieden. McDonald’s is één van hen.

Sommige ondernemingen beperken zich tot het geven van geld aan hulporganisaties zoals het Rode Kruis. Andere verlenen directere bijstand door het sturen van spullen die nodig zijn. Een website voor zakennieuws in Dayton Ohio meldt dat alle 75 vestigingen van McDonald’s in en om de stad de hele maand september geld inzamelen. Het totaalbedrag storten ze op de bankrekening van het Rode Kruis.

Verder heeft bierbrouwer Anheuser-Busch bekendgemaakt meer dan 800.000 flessen drinkwater naar het rampgebied te sturen. Daarnaast maakt het een kwart miljoen dollar over. Burger King heeft vrachtwagens vol met voedsel en water klaar staan en wacht op groen licht van de autoriteiten om het rampgebied te betreden.

Inmiddels is bekend dat honderden fastfoodzaken zijn beschadigd door de orkaan. Alleen al tweehonderd vestigingen van McDonald’s zijn als gevolg van Katrina gesloten. Burger King meldt dat 120 tot 180 zaken dicht zijn, verdeeld over de staten Louisiana, Mississippi, Alabama en Florida.

Reageer op dit artikel