nieuws

Mies Bouwman opent Spant! tijdens feestelijk gala op 1 oktober

Horeca

10 weken, 1,8 miljoen euro, 1575 mandagen, 5 nationaliteiten, 1400m2 gordijnen, 4000m2 vloerbedekking,10 kilometer elektriciteitskabels, 400 nieuwe lampen en 1500 nieuwe stoelen; het nieuwe Spant! is klaar! Nederland is hiermee een culturele en hippe hotspot rijker. Een fractie van de naam en faam van weleer blijft bestaan, de nieuw ingeslagen weg wordt er één met veel groen; fris, jong en vernieuwend met spraakmakend design meubilair en een verrassende filosofie. Op 1 oktober heropent Mies Bouwman – immers koningin van het Spant! – de gloednieuwe voordeuren.

Op zaterdag 1 oktober organiseert Spant! een feestelijke gala ter gelegenheid van de heropening. Daarnaast staat de avond in het teken van het 25 jarige jubileum en de start van het nieuwe seizoen. Mies Bouwman zal deze avond aanwezig zijn en zij ontvangt als hartsvriendin van het Spant! een theaterstoel voor het leven. Hiermee is zij altijd in de gelegenheid voorstellingen bij te wonen.

Het theater verwierf landelijke bekendheid door de opnames van befaamde televisieprogramma’s als ‘Stuif es in’ met Ria Bremer, ‘In de hoofdrol’ met Mies Bouwman en niet de vergeten de ‘Willem Ruis Lotto Show’. In het gerenoveerde pand steken de felgroene accenten strak af tegen een lichtgrijze achtergrond. De design inrichting met onder andere de bekende vlinderstoelen van Arne Jacobs en vernieuwende kunstwerken door het hele gebouw geven het geheel een trendy uiterlijk. Spant! leeft als nooit tevoren.

Het uitgaan in Spant! krijgt na de feestelijke heropening een totaal nieuwe dimensie. Theater directeur Willem Smit (33) is initiatiefnemer van dit ingrijpende project. “Ik wilde het helemaal anders: De rode loper eruit, groene en grijze accenten en 1001 brandende kaarsen erin. In Spant! moet van alles te beleven zijn. Een goed theater is een ontmoetingsplaats, waarbij het gaat om interactie tussen gelijkgestemde zielen. Wij bieden hen met Spant! een nieuw en spraakmakend trefpunt”.

Reageer op dit artikel