nieuws

Moedige portiers pakken schutter feestplein

Horeca

Portiers van een horecabedrijf in Zoetermeer hebben zaterdagavond succesvol ingegrepen bij een schietpartij op het Stadhuisplein in de Zuid-Hollandse stad. Op het plein, met honderden feestende mensen, schoot één aanwezige na een ruzie een andere feestganger in het hoofd.

De portiers grepen de schutter beet, ontwapende hem en droegen hem over aan de politie. Kort daarvoor had een 32-jarige Hagenaar een 23-jarige man uit Benthuizen in het hoofd geschoten. Het slachtoffer werd in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis.

Aanleiding voor de schietpartij was een woordenwisseling op het met feestvierders volle plein, nadat de twee tegen elkaar botsten. Daarop trok één van de kemphanen een wapen en schoot de ander in het hoofd. Op last van de politie werd direct daarna het feest geëindigd.

Wrang is dat het openlucht feest werd gehouden in het kader van de campagne ‘Veilig Stappen’. Deze campagne ging een week geleden van start. Burgemeester Jan Waaijer van Zoetermeer noemde de treurige gebeurtenis ‘verbijsterend’ en zegt dat het een gevolg is van het groeiend wapenbezit in ons land.

Alle nieuwsberichten gratis in uw mailbox

Headlines horecanieuws gratis op uw website

Terug naar homepage

Reageer op dit artikel