nieuws

Nieuwe trend: hotelkamers kopen

Horeca

Het komt steeds vaker voor dat consumenten hotelkamers kopen in plaats van huren. Zo zijn ze altijd zeker van een plaats. Wanneer ze niet in het hotel verblijven, geven ze de kamer vrij aan het hotel, die de kamer vervolgens weer verhuurt.

Het is de jongste hoteltrend in de Verenigde Staten. Vooral in het toeristische Miami vindt deze constructie steeds vaker plaats. Ook in Chicago ziet dit concept haar levenslicht bij meerdere hotels. Volgens een woordvoerder de belangrijke Amerikaanse vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield Hotels, is het een kwestie van tijd wanneer dit verschijnsel op veel meer locaties gaat plaatsvinden.

Het idee is ontstaan toen consumenten enkele malen per jaar hetzelfde hotel bezochten. Door de hotelkamer te kopen, kunnen ze altijd terecht. Wanneer ze er niet zijn, worden de kamers gewoon verhuurd door het hotel. De kamereigenaar en het hotel verdelen de opbrengt van de verhuurde kamers.

Reageer op dit artikel