nieuws

Politie neemt eerste aangifte eetpiraterij niet op

Horeca

De politie neemt geen aangifte op bij eten zonder te betalen. Pas wanneer een eetpiraat voor de tweede maal zonder af te rekenen in een horecazaak eet, dan maakt de politie een aangifte op. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is verbijsterd over de houding van de politie.

Volgens een woordvoerder van de politie in Den Haag moet het absoluut duidelijk zijn dat er opzet in het spel is. Daar is pas sprake van wanneer een eetpiraat voor de tweede maal eet zonder te betalen. ‘Pas als dezelfde persoon het vaker doet, is er sprake van flessentrekkerij. Daarom nemen we in principe de eerste keer geen aangifte op’, aldus een politiewoordvoerder in De Telegraaf.

KHN-directeur Jeu Claes vindt dit ronduit belachelijk. ‘We begrijpen er niets van dat de politie dit zegt. En dat terwijl je momenteel om de oren wordt geslagen met campagnes over dat je vooral maar aangifte moet doen’, aldus Claes. Volgens Claes geeft de reactie van de politie mensen een vrijbrief om kosteloos te eten in horecabedrijven.

Reageer op dit artikel