nieuws

Poppodium Hedon eerste drive-in voor scootmobielen

Horeca

Scootmobielers kunnen binnenkort in Zwolle terecht in een heuse drive-in bioscoop. In poppodium Hedon kunnen tientallen mensen vanuit hun scootmobiel naar historische films kijken. Het is de eerste drive-in voor scootmobielen in Nederland.

Bij binnenkomst krijgen de bestuurders een plek in een parkeervak aangewezen. Voor eten of drinken hoeven ze hun voertuigen niet uit, want serveersters op rolschaatsen brengen versnaperingen rond, aldus een woordvoerder van Hedon dinsdag. ,,Er komt een nieuwe generatie ouderen aan die geen bejaardenhuizen met bingo willen, maar de weg naar de poppodia weten te vinden.” De drive-in bios is op 11 oktober open.

In de ‘indoor drive-in’ worden ’s ochtends in samenwerking met Historisch Centrum Overijssel en de Scootmobiel Club films over de geschiedenis van Zwolle getoond. Voor en na de film draait een dj seniorenpop. Hoewel uitdrukkelijk ook jongere scootmobielers zijn uitgenodigd, verwacht Hedon dat het grootste deel van het publiek ,,wel wat ouder is dan de gemiddelde bezoeker van een concert van de Heideroosjes”. Hedon trok onlangs al een zaal met veel oudere bezoekers door een optreden van de zestiger jaren-icoon Melanie. ,,Ouderen maken steeds meer deel uit van de doelgroep van poppodia. Als deze bioscoopochtend een succes wordt, gaan we het zeker vaker doen.”

Reageer op dit artikel