nieuws

Prinsjesdag: voorrang horeca bij vergunningen

Horeca

De horeca krijgt voorrang bij het vereenvoudigen van het verkrijgen van vergunningen. Hiervoor komt een speciaal actieplan ‘Minder regels en papierwerk in de horeca’. Dat blijkt uit de nieuwe miljoenennota die de koningin tijdens Prinsjesdag heeft aangekondigd.

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zegt een positief beeld over de miljoenennota te hebben. In een extra nieuwsbrief meldt de branchevereniging dat er eindelijk een gecoördineerde aanpak van het woud aan vergunningen en administratieve lasten komt. Daarnaast krijgt innovatie een betere kans in de horeca.

Verder meldt KHN dat het al jaren pleit voor het formeren van één landelijke politie. Dat lijkt er nu aan te komen, nu de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie hierover een knoop hebben doorgehakt. Voor horecaondernemers betekent dit een einde aan de grote verschillen in activiteiten tussen de verschillende politiekorpsen.

Op het gebied van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit moet er nog het één en ander gebeuren. De Agenda Vitaal Platteland moet wat KHN betreft veel meer recht doen aan de potentie van Toerisme en Recreatie als groeisector. Ten aanzien van voedselkwaliteit is er sprake van voortzetting van het huidige beleid.

Reageer op dit artikel