nieuws

Restaurants doneren banen voor getroffen horecapersoneel

Horeca

Horecamedewerkers die hun baan kwijt zijn door de orkaan Katrina, kunnen elders in de VS aan het werk. Een inderhaast opgezette, speciale vacaturesite biedt tal van horecabanen aan speciaal voor restaurantmedewerkers in het zwaar getroffen gebied.

De website, www.cirajobs.com, is bedacht door de voorzitter van de onafhankelijke Amerikaanse restaurantorganisatie CIRA, Don Luria, in samenwerking met Alex Brennan-Martin van de bekende Brennan-familie in New Orleans. ‘Ik vond dat we meer moesten doen dan alleen maar geld storten. We hebben onze leden gevraagd om banen te doneren’, aldus Luria op de zakensite Businesswire.

In de eerste drie dagen na de lancering plaatsten restauranthouders ruim tweehonderd nieuwe banen. Ook bieden restaurants vervoer aan om getroffen restaurantpersoneel uit de rampgebieden rond New Orleans te halen. Totaal zijn er meer dan zevenhonderd restaurants aangesloten bij de CIRA.

Reageer op dit artikel