nieuws

Rothauer in beeld als tv-kok bij ouderenomroep

Horeca

Chef-kok Michaela Rothauer van restaurant Kerkplein 10 uit het Gelderse Hemmen is kanshebber om tv-kok te worden bij de ouderenomroep MAX. De van oorsprong Oostenrijkse Rothauer heeft er inmiddels één proefuitzending opzitten.

Het gaat om het programma MAX & Catherine, een programma met tv-persoonlijkheid Catherine Keyl. Rothauer is zelf terughoudend over haar kansen om tv-kok te worden. ‘Ik kan nog niet bevestigen of ik ook echt televisiekok word’, aldus Rothauer in De Gelderlander.

Productiemaatschappij Palazzina kwam Rothauer op het spoor na een artikel over haar restaurant in het blad Nouveau. ‘Er werd in dat artikel naar mijn ambities gevraagd. Ik vertelde dat ik wel een kookprogramma wilde presenteren à la Two Fat Ladies’.

Rothauer begon haar restaurant annex landgoedwinkel twee jaar geleden. Daarnaast geeft ze workshops en importeert ze Italiaanse stoelen. ‘Leuke ouderwetse stoelen, met rieten zittingen. Daar zit je op als je hier eet. Ik kreeg er veel vragen over, vandaar dat ik ze ben gaan verkopen’, aldus Rothauer.

Reageer op dit artikel