nieuws

Toch monument voor vermoorde Manuel Fetter

Horeca

De vermoorde Manuel Fetter, die in het uitgaansgebied in Leeuwarden omkwam, wordt toch herdacht met een monument in de binnenstad van de Friese stad. Dat liet een woordvoerder woensdag namens de familie Fetter weten.

In april weigerde de gemeente Leeuwarden akkoord te gaan de plaatsing van een speciaal bankje, omdat het met 2,5 meter te hoog zou zijn. Na veel vijven en zessen zijn de commissie die pleitte voor het monument en de gemeente toch tot overeenstemming gekomen. Het bankje komt op een andere plek in het centrum.

De 32-jarige Fetter werd in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 september 2004 in de Friese hoofdstad doodgestoken. Het slachtoffer zou ook zijn geschopt en met een kettingslot geslagen. Volgens de oudere broer van het slachtoffer maakte hij na een avondje stappen met zijn vriend alleen een opmerking over een kapot gegooid bierflesje.

De afdeling Leeuwarden van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) blies na het incident het project ‘Nee! tegen geweld’ nieuw leven in. Dat project begon na de dood van Meindert Tjoelker in 1997. Tjoelker werd in Leeuwarden doodgeschopt nadat hij enkele jongens had aangesproken omdat zij fietsen vernielden.

Reageer op dit artikel