nieuws

Uitbreiding hotel Karel V steeds dichterbij

Horeca

Het Utrechtse vijfsterrenhotel Karel V krijgt steeds meer politieke medestanders voor een grootscheepse verbouwing. Sinds deze week zijn ook de ‘twijfelaars’ VVD en Leefbaar Utrecht overtuigd van de noodzaak van meer hotelkamers in het centrum van de stad.

De uitbreiding van 23 hotelkamers is van essentieel belang voor het voortbestaan van het hotel. Besluit de gemeente Utrecht de bouw te blokkeren, dan gaat het hotel dicht. Dat laat hotelmanager Naber doorschemeren in de Utrecht-editie van het AD. Naber is de afgelopen jaren flink in de weer geweest om de politieke partijen in Utrecht te overtuigen van het nut van uitbreiding.

De tegenwind komt uit de hoek van GroenLinks en de omwonenden. De laatstgenoemde groept vindt dat uitbreiding van het vijfsterrenhotel ten koste gaat van openbare tuin bij het hotel. De nieuwe kamers moeten in een paviljoen komen dat een deel van de tuin een meer besloten karakter geeft. De buurtbewoners hebben aangekondigd naar de rechter te stappen, zo meldt het AD.

Reageer op dit artikel