Hotelkelner steelt achttien jaar van werkgever

Een kelner van het Savoy Hotel in Londen heeft in achttien jaar tijd meer dan vijfhonderd voorwerpen gestolen van zijn werkgever. Dat bleek tijdens een rechtszaak in het Londense Crown Court. Volgens de openbare aanklager zou kelner Benn Bouchtat systematisch gestolen hebben in de periode van 1 januari 1985 tot 31 december 2003.

De 54-jarige Bouchtat zou het vooral gemunt hebben op bestek, glazen, aardewerk, potten en vazen. Ook drukte hij een stofzuiger achterover. De kelner gaf aan zijn werkgever door dat de producten door slijtage of breuk niet meer te gebruiken waren. In werkelijkheid waren de producten in goede staat. Vervolgens nam Bouchtat ze mee naar huis.

Kort na de verdachtmaking in februari 2004 bezochten politie en directieleden van Savoy Hotel het huis van Bouchtat. Daar troffen ze veel van de uit het hotel verdwenen producten aan. De kelner had zijn huiskamer verfraaid met potten en vazen. In zijn tuin stonden fraaie aardewerken afkomstig uit het hotel. Binnenkort bepaalt de rechter wat de straf is voor de kelner.