nieuws

Bezoek bedrijfsrestaurants daalt drastisch

Horeca

Het aantal Nederlanders dat de lunch in de bedrijfskantine koopt, is de afgelopen periode scherp gedaald. ‘Lunchte voorheen 65-75 procent van de werknemers in een bedrijfsrestaurant, nu is dat 45 tot 50 procent’, zegt commercieel-directeur Peter Visscher van cateraar Albron.

Dit meldt De Telegraaf. Albron exploiteert ruim duizend bedrijfsrestaurants in Nederland. Oorzaken zijn de stijging van de prijzen door de verminderde werkgeverssubsidie op lunch, veranderende werktijden en toename van het aantal parttimers. Werknemers die thuis hun boterhammen smeren besparen ongeveer vijfhonderd euro per jaar, zo stelt Albron. Hema en Blokker merken de groeiende populariteit van het broodtrommeltje in hun winkels. ‘Sinds ongeveer anderhalf jaar zien we een toename in de verkoop van effen broodtrommeltjes zonder opdruk van leuke figuurtjes. Daaruit kun je de conclusie trekken dat steeds meer volwassenen een broodtrommeltje gebruiken’, zegt een woordvoerder van Blokker. Dit weekeinde kondigde La Place van Vendex juist aan in bedrijfscatering te willen stappen.

Reageer op dit artikel