nieuws

Horeca weer doelwit bloedige aanslagen

Horeca

Restaurants en cafés zijn bij de jongste aanslagen op Bali afgelopen weekend weer het doelwit geweest van aanslagen. Zelfmoordterroristen lieten in drukke horecazaken op het toeristische eiland meerdere bommen ontploffen. Voor zover bekend vonden hierbij 27 mensen de dood.

De meeste slachtoffers zijn Indonesiërs. Maar ook enkele Australiërs en Japanners werden gedood. Er zijn zeer waarschijnlijk geen Nederlandse slachtoffers. De daders maken vermoedelijk deel uit van een islamitisch terreurnetwerk, zo melden lokale autoriteiten.

Twee van de drie aanslagen vonden plaats op strandterrassen in Jimbara. De derde bom ontplofte in het centrum van het zeer drukke Kuta. De zelfmoordenaars droegen bij de aanslagen rugzakken gevuld met circa tien kilo explosieven. Op video-opnamen in restaurant Raja is te zien hoe één van de daders rustig met een rugzak een druk restaurant inloopt. Kort daarop vindt een krachtige explosie plaats.

In oktober 2002 was Bali ook al het doelwit van aanslagen. Toen kwamen 202 mensen om bij een bomaanslag in Kuta. Veel van de slachtoffers waren buitenlandse toeristen, waaronder 88 Australiërs en vier Nederlanders.

Reageer op dit artikel