nieuws

Winst Anheuser-Busch sterk gedaald

Horeca

De Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch, bekend van het merk Budweiser, heeft over het derde kwartaal een nettowinst gerealiseerd van 518,2 miljoen dollar. Dat is 24 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen de nettowinst uitkwam op 684,4 miljoen dollar.

Dat heeft het concern woensdagavond bekendgemaakt. Tegelijkertijd gaf Anheuser-Busch een winstwaarschuwing af voor heel 2005. De omzet steeg van 4,08 miljard dollar naar 4,09 miljard dollar. Zowel de winst als de omzet viel lager uit dan analisten gemiddeld hadden verwacht. Anheuser-Busch heeft het vooral zwaar op de Amerikaanse thuismarkt. De bierconsumptie in de Verenigde Staten staat onder druk doordat consumenten vaker kiezen voor wijn en sterke drank.

Reageer op dit artikel