nieuws

150 feestgangers met harddrugs gepakt

Horeca

De politie heeft zaterdagavond ongeveer 150 mensen aangehouden die harddrugs bij zich hadden tijdens de danceparty Qlimax in het Gelredome in Arnhem. Ongeveer tachtig feestgangers kregen een dagvaarding of een geldboete. Dat liet de politie zondag weten.

De verdachten moesten allemaal het terrein verlaten, meldde een woordvoerder. ‘De politie heeft alle in beslag genomen harddrugs vernietigd.’ Een feestvierder had zelfs ruim tweehonderd XTC-pillen bij zich en een paar zakjes GHB. Hij wordt waarschijnlijk voorgeleid aan de rechter-commissaris, aldus de woordvoerder.

Vorig jaar werden er bij een danceparty in Gelredome nog 75 mensen aangehouden. Volgens het Radio 1 Journaal komt de explosieve groei van het aantal aanhoudingen door het inzetten van drugshonden. Door de beesten is de controle op drugs flink verscherpt.

Reageer op dit artikel