nieuws

Boosheid over schrappen veerdiensten Vlieland

Horeca

De VVV op Vlieland is boos op Rederij Doeksen en de gemeente Vlieland omdat de nieuwe dienstregeling voor volgend jaar in het hoogseizoen zestien afvaarten per week minder telt.

Manager A. Beiboer van de VVV op het Waddeneiland zegt inmiddels een gesprek te hebben gehad met de rederij, maar die wil de regeling niet aanpassen. ‘Deze nieuwe dienstregeling is heel lang onbekend gebleven. Nu wordt het moeilijk om deze nog aan te passen’, aldus Beiboer.

Volgens de manager vergadert de Vlielandse gemeenteraad dit jaar nog maar een keer en is er dus nauwelijks tijd voor de raad om de regeling nog onder de loep te nemen. Minder veerdiensten betekent minder aan- en afvoer van toeristen. Het natuureiland Vlieland kent veel horecazaken in het kleine maar levendige dorp Oost-Vlieland.

Reageer op dit artikel