nieuws

Hotels weer gereed na orkaan

Horeca

Drie weken nadat de verwoestende orkaan Wilma over het Mexicaanse schiereiland Yucatan raasde, maken Nederlandse reisorganisaties weer plannen om reizen te organiseren naar het gebied. Zo maakte Thomas Cook Nederland woensdag bekend dat de eerste vlucht richting Playa del Carmen zaterdag vertrekt vanaf Schiphol.

TUI en OAD hebben nog geen vluchten ingepland, maar willen ook zo snel mogelijk weer toeristen naar de populaire Mexicaanse badplaatsen brengen. Thomas Cook nam haar besluit op basis van adviezen van collega’s ter plaatse en van een expert die een kijkje heeft genomen in Playa del Carmen.

In deze stad zijn de elektriciteits- en watervoorziening en de meeste hotels en restaurants inmiddels hersteld. Een aantal hotels is nog niet klaar om toeristen te ontvangen. Nederlanders die hier hebben geboekt, krijgen alternatieve accommodatie aangeboden.

Thomas Cook ziet voorlopig nog af van het onderbrengen van klanten in het enkele tientallen kilometers noordelijker gelegen Cancun. Daar is nog lang niet alle schade hersteld. Veel hoteleigenaren grijpen de gelegenheid aan om renovatiewerkzaamheden uit te voeren.

TUI wil voor de kerstdagen weer eens per week vliegen op Mexico, mogelijk in combinatie met het nabijgelegen Cuba. ‘In het vroege voorjaar willen we terug zijn op het oude niveau van drie vluchten per week’, zegt bestuursvoorzitter S. van der Heijden van TUI.

OAD-topman L. Frankenhuis verwacht dat het nog enkele weken gaat duren voordat zijn concern weer vakantiegangers naar de Mexicaanse stranden brengt. ‘Wij gaan pas weer op Mexico vliegen, zodra het goede vakantiegevoel er weer is.’

Reageer op dit artikel