nieuws

Rechter: B&B-hotels vallen onder horeca

Horeca

Een Bed & Breakfasthotel valt onder het begrip horeca. Dat is de uitkomst van een rechtszaak. De rechtbank in Breda vernietigt een dwangsombesluit van de gemeente Baarle-Nassau, die een Bed & Breakfasthotel had verboden omdat er zou worden gewoond.

Burgemeester en Wethouders van Baarle-Nassau oordeelden dat een B&B-activiteit in een voormalig cateringbedrijf in Ulicoten als ‘wonen’ moet worden opgeval. De B&B zou daarmee in strijd zijn met het bestemmingsplan.

De rechtbank verwierp deze zienswijze, omdat het volgens het gerecht bij een B&B gaat om het bedrijfsmatig verschaffen van logies met ontbijt. De gemeente Baarle-Nassau heeft volgens de rechter ten onrechte een dwangsombesluit genomen. Daarom is het besluit vernietigd.

Bed & Breakfasthotels en andersoortige onderkomens winnen razendsnel aan populariteit in ons land. Gemeenten worstelen enorm met de vraag hoe ze deze faciliteit in hun bestemmingsplannen kunnen opnemen.

Reageer op dit artikel