nieuws

Rechter: B&B-hotels vallen onder horeca

Horeca

Een Bed & Breakfasthotel valt onder het begrip horeca. Dat is de uitkomst van een rechtszaak. De rechtbank in Breda vernietigt een dwangsombesluit van de gemeente Baarle-Nassau, die een Bed & Breakfasthotel had verboden omdat er zou worden gewoond.

Burgemeester en Wethouders van Baarle-Nassau oordeelden dat een B&B-activiteit in een voormalig cateringbedrijf in Ulicoten als ‘wonen’ moet worden opgeval. De B&B zou daarmee in strijd zijn met het bestemmingsplan.

De rechtbank verwierp deze zienswijze, omdat het volgens het gerecht bij een B&B gaat om het bedrijfsmatig verschaffen van logies met ontbijt. De gemeente Baarle-Nassau heeft volgens de rechter ten onrechte een dwangsombesluit genomen. Daarom is het besluit vernietigd.

Bed & Breakfasthotels en andersoortige onderkomens winnen razendsnel aan populariteit in ons land. Gemeenten worstelen enorm met de vraag hoe ze deze faciliteit in hun bestemmingsplannen kunnen opnemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels