nieuws

De Lion King verhuist naar Parijs

Horeca

De musical The Lion King van Joop van den Ende Theaterproducties, nu nog volop te zien in het Circustheater in Scheveningen, verhuist komend najaar naar Parijs. Daar is het de eerste voorstelling van Joop van den Ende in zijn eigen Theatre Mogador, de schouwburg die hij vlak bij de Opera in de Franse hoofdstad heeft verworven.

Van den Ende heeft volgens een woordvoerster ook een optie genomen op de rechten van Billy Elliot, de musical die, in een regie van Stephen Daldry, op dit moment in het Londense Victoria Palace een megahit is. Het ontroerende verhaal van de arme mijnwerkerszoon die balletdanser wil worden, is ook bekend van de gelijknamige film uit 2000 van dezelfde regisseur.
Mogelijk zal bij de uitvoering in Nederland samenwerking worden gezocht met één van de belangrijke balletgezelschappen.

Reageer op dit artikel