nieuws

Go Planet Enschede dicht wegens instortingsgevaar

Horeca

De amusementshallen van Go Planet in Enschede zijn op last van de brandweer en gemeente zondagmiddag gesloten. De daken zouden het kunnen begeven onder het gewicht van het pak sneeuw dat erop ligt, aldus de gemeente zondagavond. De voorstelling Holiday on Ice ging daarom zondagavond niet door.

Go Planet is niet het enige bedrijf dat afgelopen dagen kampte met de lasten van de hevige sneeuwval. In pretpark Koningin Julianatoren in Apeldoorn zakte het dak van de botsautobaan in. De overkapping kon de hevige sneeuwval en sterke wind van de afgelopen dagen niet aan. Een sneeuwruimer ontdekte zondagmiddag het ingestorte dak. ,,We zijn vrijdag wegens het noodweer allemaal vroeg vertrokken, zodat er gelukkig niemand in het park aanwezig was die verwond had kunnen worden”, zei een woordvoerster van het park maandag. De schade wordt geschat op 1 miljoen euro.

,,De baan wordt in de winter, nu we gesloten zijn, gebruikt als opslag voor een deel van de andere attracties. Die zijn dus nu ook beschadigd. Bovendien is de baan zelf kostbaar.” De botsautobaan, met een afmeting van 40 bij 20 meter, is het middelpunt van het park. ,,We moeten kijken wat we met de attractie gaan doen. We willen kost wat kost op 19 maart het seizoen weer openen.”

Reageer op dit artikel