nieuws

NY Pizza en Dr. Oetker voor rechter

Horeca

De rechtbank doet op 22 december uitspraak in de zaak van pizzaketen New York Pizza tegen fabrikant Dr. Oetker. Inzet is de eis van het pizzabedrijf dat Dr. Oetker drie pizza’s van de markt moet halen.

Het gaat daarbij om de New York Pizza, BBQ Chicken en Hot Texas van Dr. Oetker, die in de diepvriesafdeling van de supermarkt te krijgen zijn. Volgens New York Pizza betreft het rechtstreekse immitatie van producten van de bezorgdienst.

Volgens New York pizza is de kwaliteit van de bezorgpizza en de diepvriespizza onvergelijkbaar, waardoor het bedrijf beschadigd wordt. De advocaat van Dr. Oetker denkt hier heel anders over. ‘Het gaat om duidelijk verschillende merken. Alleen als exact dezelfde namen en producten worden nagemaakt is dat verboden.’

Reageer op dit artikel