nieuws

Schoonmaakmiddel in schoolmelk van Campina

Horeca

Duizenden leerlingen van basisscholen hebben afgelopen week schoolmelk van Campina gehad, waarin een oplossing zat van het schoonmaakmiddel natriumhydroxide. Dit meldde De Telegraaf. De directie van Campina bevestigde de verontreiniging in de krant.

De chemische oplossing is tijdens het productieproces in 21.000 pakjes chocolademelk beland. Het zuivelconcern sloeg direct alarm en waarschuwde 2500 basisscholen. Een aantal leerlingen kreeg klachten als braken en darm-en maagproblemen.

Campina benadrukt in het dagblad dat de kinderen geen moment in gevaar zijn geweest. ,,Het gaat om een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel die gemengd werd met water. Uit onderzoek blijkt dat minder dan 1 procent natriumhydroxide in de pakjes is aangetroffen”, aldus Campina Nederland-directeur Bas van den Berg.

Reageer op dit artikel