nieuws

Koop in over de grens

Horeca

Nederlandse groenten en vlees zijn veel te duur. Wie ze in Duitsland koopt, is voor de helft goedkoper uit, laat kok en eigenaar Marcus Schmidt van restaurant-herberg Stadt Stevenswaert in Stevensweert weten.

Deze Duitse ondernemer in Nederland vindt dat koks actiever met hun inkoop aan de slag moeten gaan en prijzen moeten vergelijken. ‘Wij hebben hier het geluk dat we vlak bij de grens zitten en kunnen vergelijken met België en Duitsland.’Vooral sinds de invoering van de euro zijn de Nederlandse producten in prijs gestegen. Bijvoorbeeld zwezerik: die kost de Limburgse kok €20,- per kilo in Duitsland en €32,- in Nederland. Schmidt reageert met zijn inkoopervaringen op het artikel in Misset Horeca nummer 18 over dure Nederlandse asperges. Hij heeft inmiddels een grossier in Aken, Metro, waar hij inkoopt. Verder komt er een leverancier uit Hamburg drie keer per week langs. ‘Alleen vis en kaas koop ik nog in Nederland.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels