nieuws

Duitser is biermoe

Horeca

Steeds meer Duitse brouwerijen leggen het loodje. Dit komt door steeds minder dorstige kelen van onze oosterburen. Bierbrouwers verkochten vorig jaar minder bier door het weer en pessimisme.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek. Brouwers en groothandel verkochten vorig jaar samen 10,53 miljard liter bier. Dat is 0,5 procent minder dat in 2004. Oorzaak is de natte zomer en het pessimisme over de economische vooruitgang van het land.

Naast de algemene teruggang in omzet, zagen Duitse bierbrouwers de omzet van bier met een cola- of citroensmaakje wel stijgen. Verder valt op dat Duitse brouwers weinig doen aan expansie naar het buitenland, dit in tegenstelling tot de bierreuzen InBev en Heineken. InBev en Heineken steken alleen al miljoenen in brouwerijen in China en India.

Reageer op dit artikel