nieuws

Duitsland verslaat Nederland in de keuken

Horeca

Duitse leerlingen hebben hun Nederlandse collega’s afgetroefd bij de internationale kookwedstrijd ‘a la minute’ op de vakbeurs BBB in Maastricht. Het Berufscollege Lise Meitner Ahaus Kreis Borken ging er met de hoofdprijs vandoor.

Deelnemers aan de wedstrijd, die door de Stichting Europa Culinair werd georganiseerd, waren leerlingen van dagvakscholen. Het winnende Duitse team bestond uit Nils Hendrikson, Christopher Iwanschekshow, Nina Terliesner en Kathrina Buitink. De teamchef was Helmut Osterholt.

Tweede werd het ROC De Leijgraaf uit Cuijk. Aanvoerder was het ‘zilverenteam’ was chef Marcel Fransen. Zijn team bestond uit Bram Lemmens, Jimmy Wennekensen Stefan Claassen. Scholengemeenschap De Rooi Pannen uit Eindhoven werd derde. Onder leiding van docent Corné Roché kookten Simone Nellestijn, Gijs Wiggers, George Duffheus en Jan Sinn.

De gastvrijheidsprijs, die gekoppeld is aan deze wedstrijd, werd gewonnen door ROC De Leijgraaf in Cuijk. Tweede werd De Rooi Pannen in Eindhoven en derde het Duitse Berufscollege Lise Meitner Kreis Borken.

Vegetarisch Menu
De meest creatieve amuse werd gemaakt voor het ROC Nijmegen. Het team (Marco Janssen, Channah Schönthaler en Nick van Bergen) stond onder leiding van chef Jos Geurts. De wedstrijd om het ‘Vegetarisch Menu’ werd een prooi voor Edwin de Jong van Culinair café Tiglio in Oisterwijk, gevolgd door Marvin Körver van Crowne Plaza Maastricht en Taike Bemelmans-Van Helmond eveneens van Crowne Plaza Maastricht.

Reageer op dit artikel