nieuws

Groot Warnsborn mag champagne sabreren

Horeca

De Oranjerie van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem treedt toe tot de Confrérie du Sabre d’Or, een internationale club van leden die de kunst van het openen van een fles champagne met een sabel beheersen.

De toetreding vindt officieel op 4 februari plaats. De Oranjerie wordt daarbij officieel ‘Caveau de Sabrage’, een geschikte locatie waar champagne gesabreerd kan worden. Manager Michel Ausems en assistent manager Paul van Zeist worden daarbij geïntroduceerd als Maître-Sabreurs.

De Confrérie heeft wereldwijd de doelstelling ‘het uitdragen van de nobele kunst van het Sabreren van Champagne in prestigieuze restaurants’. De organisatie is van Franse origine en heeft inmiddels 3500 ‘ridders’ in zeventien landen. In ons land zijn ondermeer aangesloten De Stad Rome van Euro-Toques-voorzitter Fred Dijsselbloem, Restaurant Linnen in Oisterwijk en Chateau de Raay in Baarlo.

Reageer op dit artikel