nieuws

Hotels voor gehandicapten op Wadden

Horeca

Ameland en Schiermonnikoog krijgen hotels met aanpassingen voor gehandicapten. Als het meezit opent het eerste hotel komende zomer al de deuren. Dat stelde woensdag projectleider Henk Tameling van Stichting Wadden-ambities, de club die het initiatief tot het opzetten van de hotels nam.

Volgens Tameling zijn niet alleen de hotels op de Waddeneilanden, maar ook de hotels in de rest van het land vaak niet voldoende toegerust voor mensen met een beperking. Uit een onderzoek van de stichting onder 250 gehandicapten in Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Holland zou blijken dat 90 procent van de ondervraagden wel naar een Waddeneiland op vakantie wil.

In samenwerking met twee hotelketens, twee zorgorganisaties en het Rode Kruis is de realisatie van de hotels nagenoeg rond. ‘Het enige dat we nog zoeken zijn accommodaties. Als we nieuw moeten bouwen kan het nog wel twee á drie jaar duren, bij bestaande accommodaties kunnen we eventueel deze zomer al beginnen’, aldus de zegsman over de zogenaamde Horizon Hotels.

De hotels onderscheiden zich van ‘gewone’ hotels door bijvoorbeeld verstelbare tafels en bedden en goede bereikbaarheid voor zorgverleners. Overigens kunnen ook niet-gehandicapten in de Horizon Hotels terecht, bijvoorbeeld om hun mindervalide partner te kunnen vergezellen.

Reageer op dit artikel