nieuws

Musicals in Ahoy’’ 2006

Horeca

Twaalf artiesten nemen de bezoekers van Musicals in Ahoy’ 2006 mee op een ,,droomvlucht door de wereld van de musicals”. Producent Erwin van Lambaart van Joop van den Ende Theaterproducties maakte woensdag bekend dat de derde editie van het evenement draait om musicalhits van toen, nu en de toekomst.

Chantal Janzen, Stanley Burleson, Antje Monteiro en Danny de Munk zijn enkele van de bekende namen die van 17 tot en met 24 mei op het podium staan. De andere musicalsterren zijn Jamai, Carolina Dijkhuizen, Nurlaila Karim, Kim-Lian van der Meij, Maike Boerdam (hoofdrolspeelster Elisabeth in Duitsland) en Renée van Wegberg (winnares tv-show Sterrenjacht).

De speciale gasten zijn zangeres Anita Meijer en illusionist Hans Klok. De laatste zorgt ervoor dat nu en dan ,,een musicalster verdwijnt of door de lucht zweeft”. Hij is niet van plan om te gaan zingen, maar de producent probeert hem wel zo ver te krijgen. Klok: ,,Het laatste woord is er nog niet over gesproken, ben ik bang.” De acht musicalshows zijn dit jaar vooralsnog de enige Nederlandse optredens van de wereldwijd bekende illusionist. Naast Meijer en Klok wordt Kim-Lian van der Meij als verrassing van Musicals in Ahoy’ 2006 genoemd. Hoewel veel mensen haar kennen als presentatrice bij kinderzender Jetix en als popidool heeft de kleurrijke artieste al drie musicals op haar naam staan. ,,Maar bij musicalsterren denk je toch aan Simone Kleinsma of Pia Douwes”, zegt ze. ,,Ik ben nog geen gevestigde naam.”

,,Waarschijnlijk hebben ze voor mij gekozen omdat het thema een combinatie is van musical en popmuziek. En misschien ook om een wat jonger publiek te trekken.” Janzen, Wegberg en Jamai maken net als Van der Meij deel uit van de jonge garde in het musicalgezelschap. De 19-jarige Jamai is de jongste. De winnaar van de eerste serie Idols heeft binnen een paar jaar zijn naam als musicalartiest weten te vestigen. Hij had altijd al een voorliefde voor musical. Voor hem is meedoen aan Musicals in Ahoy’ een speciale ervaring. ,,Ik ben naar de twee voorgaande edities in 2002 en 2004 geweest. De eerste keer als bezoeker en de tweede keer als gast. Nu sta ik er als artiest.”

Reageer op dit artikel