nieuws

Nieuw luxe hotel voor Hoek van Holland

Horeca

Hoek van Holland krijgt er een aantrekkelijk, nieuw hotel bij. Daarmee hoopt de Zuid-Hollandse kustplaats zich op de toerismekaart te zetten. In mei moet het nieuwe horecabedrijf open zijn.

Het gaat om het in de regio bekende Hotel America. Het hotel wordt omgetoverd tot een driesterrenhotel met restaurant, waarvan de nieuwe naam nog niet wordt prijsgegeven. Het hotel is momenteel gesloten en staat sinds oktober vorig jaar leeg. Dat meldt het AD.

De nieuwe eigenaren zijn horecaondernemer Leo van Hilligehekken en aannemer Henny van Heiningen. Van Hilligehekken is ondermeer bekend als eigenaar van Hotel Kuiperduin, ’t Seepaerd en appartementencomplex Stuifkenszand. De kamers in het hotel worden groter, zodat het aantal daalt van 26 naar twaalf. ‘We willen meer luxe bieden tegen een betaalbare prijs’, aldus Van Hilligehekken.

Moderne snufjes
De suites en familiekamers in het hotel krijgen flatscreens met internet, dvd’s en andere moderne snufjes. Volgens Van Hilligehekken een hotel ‘met chacet en luxe’. De ondernemer mikt op zakenreizigers, want daar is volgens hem vraag naar in Hoek van Holland. Naast het huidige oude gebouw komt een nieuw pand. Daarin komen nog eens 26 kamers.

Het restaurant in het hotel komt onder leiding van Arthur Kunz, van het met één Michelinster bekroonde restaurant Raethuijs Wateringen in het nabij gelegen Wateringen. ‘Maar het wordt geen “Raethuys”. Het gaat om een vernieuwend concept’, verklapt Kunz. Het restaurant krijgt een eigen ingang met een aparte loungehoek.

Reageer op dit artikel